15-20 minuter. Lagom tills vi skulle sätta igång med middagen så upptäckte jag vad det var jag glömde köpa hem när jag var i väg tidigare, nämligen jäst
En perfekt rätt för att ha klart efter brasan på valborgsmässoafton. Stormkoka klyftorna med 2-3 dl vatten, en tesked salt och 1/2 dl vitvinsvinäger i ca 2-3 min. Låt stå i kylskåp i 3-5 dygn innan avsmakning
Vinterns rotsaker i portionsform Potatis Palsternacka Rotselleri Kålrot Purjolök Cheddarost Grädde Senap Dragon Salt och Peppar 1. Grädda i 200 -225°C till rotsakerna känns mjuka och fin färg fås
)25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering. In i ca 10-12 min. 6-7 dl mjöl
För de minsta - mos och puré. Varm middag efter en heldag ute i den nord-norska våren (läs 10 grader och moln). Chili con carne att äta ute - 4 portioner. Mosa eller mixa tillsammans med lite kokt ris, späd med lite bröstmjölk eller vatten och tillsätt 0,5-1 tsk olja per portion. Chili con carne att äta ute - 4 portioner Ingredienser
P När det är höst- och vintertid vill jag gärna ha varm mat (fast om jag ska erkänna blir det rätt mycket sallader och mackor även då) och det får gärna vara i form av gratänger, grytor och soppor
Hur har ni haft det i Valborg. Baconlindad kyckling med mozzarella och tomatfyllning, 4-6 pers. 200-300 g cocktailtomater (mindre om ni bara tänker fylla kycklingen). Baconlindad kyckling med mozzarella och tomatfyllning, 4-6 pers 3 stora kycklingfiléer (ca 500 g), delade i 2 delar vardera. 200-300 g cocktailtomater (mindre om ni bara tänker fylla kycklingen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.