Vörtlevain, osötat
XiMAS by Nilli
XiMAS by Nilli
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 dl
  • 5 dl vatten
  • Vörtlevain
  • Ingredienser
  • 10 g färsk jäst
  • 600 g nedkokad svagdricka (se ovan), OBS! Kall
  • 900 g vetemjöl special
  • 1,5 msk ingefära
  • 1,5 msk pomerans (köp hela om du har en kryddkvarn, annars ta malen, det går typ inte att mortla!)
  • 1 msk kardemumma
  • 2 tsk nejlika
  • 425 g surdeg av vete
  • 1 1/2 msk salt
  • 150 g russin, blötlagda i minst 30 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.