Nu har våren äntligen kommit och då är det sparristider. Jag började säsongen med en sparrissoppa. Det finns flera härliga recept på den här soppan, men jag gjorde min egen variant
Maj och fram till midsommar ungefär, är allra bästa sparristiden, så nu passar jag på att njuta av den läckra primören, både på längden och tvären, gratinerad, ugnsbakad, i omelett, på pizza
Linda in filén i bacon och fäst med tandpetare. Bryn filén på medelvärme runt om. Späd med vatten eller vin och efterstek under lock på svag värme ca 10-15 minuter
De övriga bilderna i dagens inlägg får bli några avslutande vårgröna Alanyabilder. Matig matsäck. Hemma i Sverige igen efter två fina månader på Turkiska solkusten
Gör en ost- och örtpaj som gräddas och lägg färska tillbehör på den nygräddade pajen. Härligt med pajer som kan varieras efter tycka och smak och vad som finns hemma i kylskåpet
Ja ni som följer oss på andra sociala medier som det så tjusigt heter, Instagram och Facebook, vet redan att det låg en härligt vårgrön ärtsallad sidan om entrecoten och i såsskålen hällde vi whiskysås
Det blev alltså en vårgrön sallad efter snöskottningen en gnistrande kall, solig Första adventhelg. Det där med egen odling tränar tålamod och ödmjukhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.