Jag älskar alkoholfria drinkar i alla dess former. Denna goda citronsirapen är toppen att använda som ett koncentrat för att späda ut vatten med som saft
Men vi testade iallafall Rabarbersirap som jag hittat recept till i en Allers-tidning. som saft och spädas med vatten, eller till drinkar och späda med kolsyrat vatten/läsk
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet. I vårt våffeljärn fick vi ut 10 st våfflor. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i ca 20 min. Värm våffeljärnet, pensla det med lite smält smör och grädda våfflorna i 3-5 min
Gör du smeten kvällen innan så kan du äta nygräddade våfflortill frukost. Det här är våfflor som inte är frasiga, men gott smakar dem och enkla att göra är de också
Jag blev galet sugen på våfflortill fikat i söndags. Grädda våfflorna. Det är ju faktiskt förvånansvärt enkelt att göra smeten själv till de här vackra guld-gula skapelserna och de är väl värda den där stunden vid järnet när de gräddas i lugn och ro
Bara att skära till de färdigkavlade plattorna, lägga i formar, fylla och sedan in i ugnen. Du kan även förbereda fram till gräddningen och förvara dem i kylen under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.