400-500 g abborrfilé. 400-500 g abborrfilé 1 ägg, uppvispat 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd Citronpeppar Några citronklyftor Smör till stekning (här SKA det vara smör) Ägg- och romröra 2 dl keso naturell ½ dl lättcrème fraiche 2 hårdkokta ägg, finhackade 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott) ½ äpple ½ liten rödlök 3 msk stenbitsrom 1 msk pressad citron 1 knippa färsk dill Till servering 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är Philadelphiaost, gärna smaksatt Sallad Tomater Citronklyftor
Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg
Men i min bok är varje steg åt rätt håll värt att fira – och att käka västerbottenspanerad quorn istället för fabriksuppfödda kycklingar tycker jag gör det hela ganska värt ändå
Huvudrätten bestod av abborrfiléer som pepprades och stektes i rikligt med smör. Fredagkväll. Under veckan har jag fått väldigt mycket gjort och levererat, arbetsmässigt vilket påverkar hela orken
300 g abborrfilé. Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Salta fiskfiléerna lätt och vänd i ströbröd och stek dom sakta i en panna på medelvärme
Värm en stekpanna och stek abborrfiléerna på varje sida några minuter så att de får färg. Ta ut plankorna och en placera en stekt abborrfilé på vardera planka, skeda över såsen
Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Det funkar inte att värma den här såsen, inte för mig i alla fall så ät den direkt eller ljummen
Det går lika bra att låta sparrisen stekas i ugnen på 175 grader och steka abborrfiléerna i stekpanna eller grillpanna om du inte har en grill. 600 g abborrfilé med skinn, fjällad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.