Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta
Blanda färsen med kryddor och riven vitlök. Smaka av med kryddor. Oj vad fort en semester går, mina tre veckor har gått nu och jag har haft det så bra och det bästa är att jag har några dagar kvar till hösten också
Omelettrulle medrökt skinka, pepparrotsost och ruccola. Både omelettrullen och frukostplättarna kommer ifrån “Höst med LCHF” bilagan man kunde köpa med Expressen förra veckan, många bra recept däri
Brysselkål i halvor, stekt, rökt skinka, stekta trattkanterller och riven ost. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En fylld, benfri kotlettrad medrökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Press i vitlöken och smaka av med senap, salt och peppar. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.