4½ dl
mandelmjöl (mal gärna sötmandel själv i mandelkvarn och sila genom finmaskig sil)
2 msk
fiberhusk
½ krm
salt
60 g
smör, tärnat
1 ägg
Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman till en smidig deg.
Kläm gärna fast bakplåtspapper i botten av formen så blir pajen lättare att ta bort sedan.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och tillsätt fyllningen.
Svampsoppa medLökochBacon. Servera soppan medbaconoch örter. Tillsammans medlök, vitlökochgräslökochmed lite syra från citron och citrontimjan, blev den riktigt läcker
Börja med att skiva baconetoch stek det knaprigt, hacka under tiden lökenoch persiljan. Fördela kantarellstuvningen över brödet och täck sen över med ost
Toppa medbacon, karamelliserad lökoch tomater. Stek burgarna på medelhög värme i samma panna som du stekt baconen (använd baconfettet, och tillsätt eventuellt lite mer olja om det behövs)
För den som inte är så förtjust i att göra pajdeg (läs jag till exempel) går det jättebra att använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.