) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över tillhuvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
En av de bästa pajerna som finns är Västerbottenpaj. En klassiker som räddar festen. Helt underbar till allt från midsommarlunchtillkräftskiva eller julmiddag och fullkomligtoumbärlig på alla typer av bufféer och vickningar
Tryck försiktigt ner smördegsbitarnai formarna. Använd aluminiumformar eller en muffinsplåt. Om du inte använder formar av släpp-lätt-karaktär bör du pensla formarna med smör innan du trycker ner smördegen
Tryck ut i en form med löstagbar kant. 125 gr smör3 dl mjöl1 msk vattenKnåda ihopimixertill slät massa. grädda 10 mini 180 gr varmluft. 150 gr Västerbottenost riven3 ägg1 dl grädde1 dl mjölk1 km svartpepparHäll i pajskalet och grädda 20 minuter. 10 min
Den här goda västerbottenpajen åt vitill kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blirlite väl mycket bara ostsmak för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.