Currysås – en enkel currysås som går riktigt snabbt att göraKebabsås – Mild kebabsås precis som pizzerianPasta Alfredo med kyckling – En krämig pasta med kycklingSaftig limpa – Ett saftig och riktigt enkelt recept på limpaTunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot – Perfekt tilltugg
Gnid in köttbiten med lite salt och peppar. Servera tillsammans med de tillbehör du önskar. Fräs hela biten om alla sidor på medelvärme i cirka 10 sekunder per sida
Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek). Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt
(Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. När man mäter upp vetemjöl bör man inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar alldeles för mycket
)(När du mäter upp vetemjölet, undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man automatiskt tar för mycket vilket leder till att det kan vara svårt att få ihop pajdegen och den blir torr
Använd gärna elvisp med vispar så går det snabbt. Rör ihop till en jämn smet med elvispen. (När du mäter upp vetemjölet, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket
Gör under tiden fyllningen. Börja med pajdegen. Med julskinka/helgskinka behövs nästan inget salt alls. Ställ in pajformen i kylen eller frysen under tiden du gör fyllningen (helst minst 15 min)
Smörj en ugnsfast form med olja. Servera med potatis, grönsaker och rödkålssallad. Fisk under krämigt örttäck (4 personer). 250 gram créme fraiche med smak av örter
Mixa basilika i en matberedare tillsammans med hälften av pinjenötterna och pressad vitlök. Rör ner parmesanost, smaka av med salt och peppar och pressa i citronsaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.