Det är alltid gott med lite sött efter maten, det känns alltid lite extra. Igår fick jag för mig att jag skulle baka tekakor av havregrynsgröt, det gjorde jag förr och killarna älskade detta… de gick åt som smör i solsken
Lök och morot skars ned i bitar och i en sådan här gryta bryr jag mig inte om att skala dem eftersom skyn sedan skall silas samt att skalen faktiskt ger lite färg till skyn
Jag får äpplen av mina föräldrar så jag "måste" göra lite gott med dem. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nyttoch jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Favoritbröd med chiamjöl och gojibär, surdegsformbröd med frukt och nötter, supernyttigt frukostbröd, mandelchokladkaka med svarta bönor, och knapriga havrekakor
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Servera den precis som den är eller lyxa till den genom att ringla över lite salt karamell. Den som råkar ha en hög med härliga äpplen framför sig och med pannan i djupa veck försöker välja mellan att baka en knaprig smulpaj eller en mjuk äppelkaka, finner kanske i det här receptet en framkomlig mellanväg
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en litenyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Med lite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.