En värmande gryta när kylan biter ute. chiliflakes. Tillsätt kummin, lagerblad, paprikapulver och tomatpuré och häll över krossade tomater, buljong och vin
Kyckling paprikash är en populär rätt i Ungern och görs över hela Balkan. Den brukar göras med nöt, fläsk, kyckling eller helt vegetarisk och alla gör den på olika sätt beroende vilken del man kommer i från och traditioner som man har fått hemifrån
Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Det här matiga brödet passar perfekt att servera till en mumsig sallad eller en god soppa. Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte
Dela tomaterna i klyftor som sedan delas mitt itu. Häll oljan i en stekpanna och värm upp, bryn köttet väl på alla sidor, lägg över i en tjockbottnad gryta
Tilsätt surkål, lagerblad ev salt. Tillsätt tillräckligt med vatten (het) för att täcka alla ingredienser och låt den sjuda i ytterligare 30-40 min eller tills köttet är mört. 2 lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.