När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiska och sockerfria smoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Du kan givetvis välja att smaksättamed något annat om du föredrar det. Glasyren gjorde jag av Philadelphia färskost som jag blandade med Sukrin melis - florsocker i form av ett sötningsmedel som är gjort av Erythritol, en sockeralkohol som är naturlig och som inte skadar tänderna
Koka upp grädden tillsammans med kryddor och eventuell sötning i en kastrull. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och ställ ner dem i en långpanna eller annan ugnsform med kant, fylld med varmt vatten
Pepparkaksdegen som ska vila i kylen en vecka är klar, dessa små chokladbollarmed en ljuvlig smakav jul ligger redo att ätas till advent och saffranstryffel dyker snart också upp här
Det här är en lite friskare biskvi medsmakav citron och vit choklad, i miniformat. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor
Garnera medhallon och sikta över florsocker. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Saffranstårta medhallon. Blanda mandelmjöl med florsocker och kanel. Hallon. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar. Garnera medhallon 10-12 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.