Sommarmaten är ju speciell. Mycket grillat, mycket lättlagat men också mycket ”finmat”. Det är lätt att glömma bort att det faktisktfinns de som jobbar även på sommaren
Underfisken gömmer sigsmakrika grönsaker. Här kommer ett recept på en riktigt god fiskrätt. Den innehållervisserligen (den enligtmig dyra) créme fraicheersättningen sour supreme, men den blev så god att det helt klart är värt det
Blanda sammanfinhackadskinka, crème fraiche, italienska örter och senap och bred över kycklingen. Ta bort skinnet och lägg filéernai en smord ugnssäker form
Gör såsen genom att koka samman grädde, mjöl, riven ost och kalvfond i kastrull. Svärmor Signe är gästkock idag och bjuder på en god gratäng med lövbiffiostig sås på rotfruktsbädd
Blanda sammanriven ädelost, grädden, honung i en gryta och rör ihop koka upp. Nu får det bli tända ljus och en lövbiffunder ädelosttäcke, givetvis ett gott rött vintill
Lägg sejfileni en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.