I dag är det faktiskt ingen vanlig dag, det är första vår "riktiga" semesterdag. Och som om att det inte räckte med det så firas det födelsedag här i köket, det är fru Mårtensson som passar på att ha fyllerårsdag denna måndag
För en tid sedan fick jag en fin - och oväntad - present av S&E. Green Kitchen Stories, skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl (som drivit länge drivit bloggen Kitchen Stories)
Mild hummus i all ära (jag älskar sådan. ) men denna kryddiga är nog snäppet bättre ändå. Så pass att man kommer på sig själv med att äta den med sked direkt ur skålen… Det säger väl allt
Ursäkta den dåliga bilden. Jobbterminen har börjat och jag har inte tid att fixa fina foton. Något som däremot sparar tid är att ha med sig god mat i låda till jobblunchen
Osäker på om jag ska lägga upp matrecept eller om jag bara ska lägga upp bakning. I vilket fall som helst bad min pappa om detta recept så du kan jag lika gärna lägga det på bloggen
Eftersom sambon är väldigt förtjust i saffran så tänkte jag förgylla julbordet med dessa risbollar. Har ätit de förut och tyckt att det var lite tama så denna gång matade jag på lite mer med cayennepeppar och det blev bättre
Jag har ett par recept som ligger på lut som jag inte har bloggat om ännu. Se datumet på fotot ovan. Det kom till pass idag då inget spännande kulinariskt har skett
Efter en tequilagalen fredagskväll på stan blev det en luuugn lördag. Så lugn som den kunde bli i alla fall… Jag drog ut på en promenad som inom kort övergick till underliga äventyr i skogen
Om du brukar titta på Trädgårds Fredag i SVT så vet du vem Tareq Taylor är. Men vi skåningar fick stifta bekantskap med honom redan i , numer nedlagda, Kanal Lokal
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Den årligen återkommande internationella sparrisfestivalen närmar sig med storm steg och den kungliga grönsaken, sparrisen, är den grönsak som får stå i centrum under ett antal intensiva veckor här framöver
När vi var på Slottsträdgården Ullriksdal´s självplock förra helgen plockade jag ca ett halvt kilo av dom mjälla milda bondbönorna som det är säsong för nu
Detta är absolut så gott som det låter. Rödbetssallad med passionsfrukt, kokos och ingefära. Salladen är helt veganskt och jag valde att göra den med frön istället för valnötter även om det också är gott
Underbara Slottsträdgårdens Café går vi förbi nästan varje dag på promenad i parken med hunden. Sist vi var där upptäckte vi att de serverar nybakade scones med sylt och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.