Ukoy sa suka - friterad filippinsk räkkaka med vinägerdipp & tomatsalsa
Matalltsa.blogg.se
Matalltsa.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  •  
  • Ingredienser
  • 2 dl små, torkade räkor (eller färska om man inte kan få tag i torkade)
  • 2,3 dl majsmjöl (eller maizena, som jag använde)
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 dl mungbönsgroddar
  • 1-2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ägg 2dl vatten
  • Neutral olja, tex. rapsolja (till fritering)
  •  
  • Suka
  • ½ dl kokosvinäger (ersätt inte kokosvinägern med t.ex. vitvinsvinäger, det blir inte detsamma! Gör då hellre en dippsås på lime/citron, soja/fisksås, chili och vitlök)
  • 1 röd chili, hackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  •  
  • Tomatsalsa
  • 2-3 tomater, tärnade
  • ½ rödlök, finhackad
  • ½-1 dl koriander, hackad
  • 1 tsk salt eller aromat (jag använder aromat)
  • Ev. 1 röd chili, finhackad (ev. med fröna bortpillade om man är lite klen)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.