Ugnsstekt Sambal Oelek-kyckling med rostade balsamic-grönsaker
Milda.se
Milda.se

Ugnsstekt Sambal Oelek-kyckling med rostade balsamic-grönsaker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingbröst med skinnet kvar
  • eller
  • 8 kycklinglår
  • 2 msk Milda flytande margain
  • 1 gul lök
  • delad i fyra delar
  • 2½ cm färsk ingefära
  • grovt hackad
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl ljus soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 lime
  • saften av
  • 3 sötpotatisar (kan ersättas med fast potatis
  • t ex Bintje)
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • urkärnade
  • 2 vitlöksklyftor
  • pressade
  • 1 msk balsamvinäger
  • ¾ tsk salt
  • ¾ krm svartpeppar
  • malen
  • 1¼ dl grekisk yoghurt
  • 1 msk hackad färsk koriander

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C.

    Till kycklingen: lägg lök, ingefära, honung, soja, sambal oelek och limesaft i en mixer eller matberedare och mixa tills allt är blandat. Marinera kycklingbrösten i dubbla plastpåsar i kylskåp i minst tre timmar. Vänd någon gång under tiden.

    Till grönsakerna: skär potatis, lök och paprika i lika stora bitar. Lägg allt i en långpanna. Blanda vitlök, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar och häll det över grönsakerna. Rör om. Stek i mitten av ugnen tills allt är mjukt, ca 40 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

    När grönsakerna sätts in i ugnen är det tid att börja med kycklingen. Ta kycklingdelarna ur marinaden och bryn dem i Milda Culinesse runt om tills de är gyllenbruna.

    Lägg över kycklingen i en långpanna eller ugnssäker form, pensla med marinaden, och efterstek i nedre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 25-30 minuter. Köttsaften skall vara klar utan rosa inslag när kycklingen är färdigstekt.

    Till yoghurten: rör ned hackad koriander i yoghurten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.