UGNSROSTADE ROTFUKTER & GRÖNSAKER. Att något så enkelt kan vara så gott. Jag är inte alls särskilt förtjust i kokt potatis men potatis som rostats i ugnen är något helt annat det
Skölj och borsta potatisarna i kallt vatten. Torka av dem. Dela och lägg dem i en långpanna. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar och blanda med potatisarna
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
instagram 100kitchenstories. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Idag gjorde jag ugnsrostade rosfrukter som tillbehör till middagen. Jag har ju gått och blivit lite smått förälskad i sötpotatis sen jag testade det i fredags för första gången
Ugnsrostade rotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret. Här syns rotselleri, potatis, palsternacka, morot och polka-/rödbeta
Ugnsrostade rotfrukter. Även om jag med största sannolikhet skulle kunna äta mig mätt på allt gott julgodis som bakas här hemma (man får ju inte glömma bort att jag faktiskt kämpar med min vikt, även om det inte alltid värkar så
Att rosta rotfrukter i ugn är inte alls komplicerat. Men jag tänkte att jag ska lägga ut ett simpelt recept ändå, för ibland kan man behöva proportioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.