Ugnsrostad rotsakspytt med sidfläsk & färskostkräm
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner På sensommaren och den tidiga hösten är palsternackorna särskilt ljuvliga. Medan de grova vinterrötterna har karaktär av pepparkaka är sommarens spädare exemplar örtigare, blommigare och mer subtila. Pytten serveras med fördel tillsammans med färskostkrämen, men passar också fint med stekta ägg eller en skål keso som mixats med gröna oliver och vitlök.
  • 700 g potatis
  • 2 medelstora
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 250 g zucchini
  • 1 msk repad färsk rosmarin
  • 1 tsk fänkålsfrösvartpeppar
  • 10 portioner som tillbehör
  • 1 dl hela valnötskärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.