Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternutmed ricotta och så lite valnötteroch örter på det
Borsta butternutskivornamed olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. Värm squashen i ugnen fem till tio minuter om den har svalnat när du ska servera den
Ringla över rikligt med olivolja, pressa saften ur citronhalvan och strö över flingsalt. Jag tyckte nog att det blev bäst med tinade, något avrunna bönor
Spara en näve spenat och stek upp resten i smör och vitlök,salta och peppra. Blanda i pumpan, den sparade spenaten,pinjenötterna och pastan i den varma spenaten
Igår satt jag med ryggen åt solen och planterade ut en hel drös vintersquashplantor i trädgårdslandet, bland annat just butternutoch då kom jag att tänka på det här receptet som ett par av er frågat om men som jag alltså inte hunnit dela med mig av – förrän nu
Jösses vad gott det var, det fina medbutternutsquash är att kalorieinnehållet är betydligt mindre än andra kolhydrater – vilket summa summarum innebär att man kan äta dubbelt så mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.