1250 g keso. 1500 g potatis. 125 g smörSå här gör du Starta ugnen på 200 grader Mät upp mjöl och salt i en bunke Tillsätt hälften av mölken och vispa till en slät smet Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson Skala och grovriv potatisen Rör ner potatisen i smeten Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen så smöret smälter Tag ut långpannan och häll ner smeten i långpannan med det smälta smöret Grädda pannkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter (eller tills pannkakan får lite färg Servera med resten av keson, gärna lingonsylt och en god sallad Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 38
Ugnspannkakamed fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Det tar en liten stund i ugnen men å andra sidan då får man gott om tid att göra en god sallad under tiden eller hänga med barnen som man inte träffat på hela dan
Råriven i ugnspannkaka är ett trevligt sätt att njuta av den, tipsar Lands Caroline Hofberg. Potatis är en nyttig, billig och god råvara som går att variera i det oändliga
Att det kan vara så gott medpotatis. Imorgon ska Nicke iväg på dan och fixa med en transport. Hon vill ha en ny säng så tillbehör o attiraljer kan vi köpa imorgon så kan Nicke ta hem sängen med skåpbil nån dag framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.