Ugnspannkaka
Milda.se
Milda.se

Ugnspannkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 250 g rimmat fläsk
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • lingonsylt
  • ev vitkål
  • finstrimlad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 250°C.

    Vispa äggen med 1 dl mjölk och häll ner mjölet. Vispa smeten slät och fortsätt sedan med resten av mjölken.

    Tärna fläsket. Häll Milda i en stor gjutjärnspanna, ca 25 cm i diameter, och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - stek fläsktärningarna. Det går också att lägga fläsktärningarna i en smord form eller långpanna, utan att steka dem.

    Ställ in formen/plåten i ugnen på nedersta falsen. Sänk ugnen till 200°C och grädda pannkakan i ca 30 minuter.

    Servera pannkakan varm med lingonsylt eller med finstrimlad vitkål smaksatt med lingonsylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.