Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Hur gott och enkelt som helst, bara man har ett djupfryst torsk hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha torsk i frysen är ett bra att ha
Torskrygg4 bit torskrygg, utan skinn (à 150 g) salt strösocker smör. 1Citronglaserad kålrabbi800 kålrabbi 50 g smör 1 citron, skal och saft salt olivolja. 1Örtkräm med stenbitsrom2 dl crème fraîche 0,5 ask krasse 0,5 dl dill, hackad 100 g stenbitsrom salt. 1Brynt smör100 g smör
Idag serverades det ångad torsk ihop med skirat smör, ägghackoch polkabetor. Polkabetor är ju så himla fina och dessutom väldigt goda då de ugnsbakas med smör
Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. 5 Servera torskenmed potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor. 500 g torsk
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.