Strimla purjon fint på längden, strimla ingefära fint, skär fisken i mindre bitar, finhacka urfröad chilli (börja med halva) och riv vitlök, sätt ner samtliga ingredienser i det kokande vattnet
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Hetta upp en liten kastrull och lägg i räkorna, få lite yta på dem och slå sedan på crème fraichen. Tvätta och lägg potatisarna i en kastrull, i med rejält med dill
Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.