Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citronoch juicen från en halv citron
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Kombinationen citronochkyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna medrosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Marinaden på kycklingen var citronochrosmarin, så jag körde på den linjen med mer smak. Ovanligt att jag köper färdigt marinerad kyckling pga att de oftast innehåller så mkt onödiga tillsatser och e-nummer, men denna innehöll bara citronsyran som jag helst undviker
Bryn kycklingenmed smör i en panna. Lägg i kycklingenoch vitlöken. Skär kycklingen i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar ev lite örtagårdskrydda
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragon ochcitronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kycklingoch även den rostade potatisen om man så vill
Servera den marockanska kycklingenmed couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.