Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar. Jag lade kycklingbitar i marinad över natten och sedan trädde jag dem bara på spett och satte in dem i ugnen på serveringsdagen
En mycket enkel men väldigt god kyckling med rena smaker, åt vi i dag till söndagsmiddag. Jag fyllde den helt enkelt med en röra av hackad bladpersilja, massa vitlök, lite olja, örtsalt och pressad citronsaft
Som sagt så håller vi på att renovera köket hemma så det blir lite enklare tillagat nu. Temat allt i samma form eller på en plåt är utmärkt och helstekt kycklin i all enkelhet är gott även på andra dagar än fredagar
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Blev väldigt saftigt och gott. 1 stor kyckling i 8 bitar1 tsk salt1 rågad tsk citronpeppar1 tsk söndersmulad dragon eller oregano1 liten pressad vitlöksklyfta2-3 msk pressad citronTunt strimlat skal av 1/2 citron8 små gula skalade lökar1 inte för stor morot i smala stavar1 liten palsternacka i skivor eller bitarLägg lergrytan med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter
Alla tillbehör i samma panna gör det till en lika lättlagad som god festrätt. 4 portioner. 1 hel kyckling ca 2 kg 3 citroner 1 hel vitlök 2 dl olivolja 600 g mandelpotatis, skalad 400 g champinjoner, delade 2 rödlökar, skivade 1 kruka timjan 4 dl kycklingbuljong 50 g smör Maizena till redning Salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.