) Här hemma blir det oftast ugnsgratineradrödbeta ihop med potatis, palsternacka och morötter. Eller rödbetsröran som jag brukar göra genom att mixa kokt rödbetamedfetaost
Smula över fetaosten, gräslöken, solroskärnorna. Rödbetor medfetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Ett paket fetaost. Slängde snabbt ihop det här häromdagen till middag. Finns inte så jättemycket tid till matlagning den här veckan eftersom det är tentavecka (lever mest på rester från frysen)
Blanda rödbetorna med vinäger, olja, salt och peppar. Servera tillsammans med rökt fisk och potatis. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, behåll lite av blasten
Sötman från rödbetan tillsammans med sältan från fetaosten gifter sig helt perfekt. Här tycker jag att ni ska prova ett glas kall och krispig Sauvignon Blanc som gifter sig alldeles förträffligt medfetaosten
Sötman från rödbetan tillsammans med sältan från fetaosten gifter sig helt perfekt. Här tycker jag att ni ska prova ett glas kall och krispig Sauvignon Blanc som gifter sig alldeles förträffligt medfetaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.