I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Kontrollera att alla bitar är färdigkokta, och häll av buljongen (antingen sparar du den ELLER så rekommenderar jag att du istället använder spadet från fläskläggen att spä moset med)
Lägg fläsklägget i en stor kastrull och täck med vatten. Jag har under några dagars tid nu varit sugen på rimmat fläsklägg, en klassiker som alltid suverän
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.