Klyfta rotsakerna och lägg i bleck. Baka av i ugnen i cirka 35 - 40 minuter tills rotsakerna är precis klara. Ugnsbakaderotsaker 1 palsternacka 1 morot 1 sötpotatis, skalade 3 gulbetor, skalade 3 potatisar 2 klyftor vitlök färska örter – timjan, rosmarin, salvia, oregano olivolja salt och svartpeppar
Skala och skiva rotsakerna. Häll lite olja i en braspanna och lägg i rotsakerna. Ugnsrostade rotsaker. Sät in kött och rotsaker i ugnen på ca 200° ca 20 min
En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakaderotsaker. Skala och skär rotsakerna i mindre bitar stek dem med kycklingfiléerna En given succé på middagsbordet 4 port
Själv gör jag ofta ugnsbakaderotsaker. Kan varieras på en mängd olika sätt (gratänger, raggmunkar, kokade, stekta, rivna ner i andra rätter, grytor, ugnsbakade, som de är, etc etc)
Älgstek med rotsaker. Ca 800 g älgstek. 2 vitlöksklyftor. 2 tsk timjan. Salt och peppar. Olivolja ca 2-3 msk. Blanda olivoljan med kryddorna och skalad och hackad vitlök i en ugnsform
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.