Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade och ugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Ingredienser Portioner. 4 600 g potatis 2 palsternackor 4 morötter 200 g rotselleri 1 msk olivolja salt 1 citron 3 kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera med senap. Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Stek korven i en stekpanna med 1 msk smör. 4 st wienerkorv. 5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt och peppar 2 msk hackad persilja 4 st wienerkorv Servera med
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen medrotfrukter och sås 125 grader Salta
Såhär enkelt gör du din egen ugnsbakade kyckling. När det är regniga dagar som dessa tycker jag att det passar perfekt med långkok, helstekta kycklingar rostade rotfrukter
Ingredienser Portioner. 4 600 g potatis 200 g kålrot 3 morötter 1 liten purjolök 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 lagerblad 10 kryddpepparkorn salt och peppar 480 g ostwurst 1 msk smör eller margarin 2 dl matlagningsyoghurt 1 1/2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Som jag berättade i ett tidigare inlägg var det övervägande rotfrukter i veckans ekolåda. Idag blev de buljongkokta medkorv och en smaskig yoghurt-topping
Ugnsbakaderotfruktermed en dipp på fetaost och en dipp på gröna ärtor. Skala rotfrukterna. Hemma hos oss så får man äta sådan här mat med händerna, allt som skall dippas har tydligen helt egna regler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.