Strö det över jordärtskockorna och droppa på lite olivolja. 1 kg jordärtskockor. Skala och skiva jordärtskockorna, ca 1/2 cm tjocka skivor. 1 kg jordärtskockor
Ni kanske tillagar jordärtskockor mest hela tiden, foodies, men här i Najnis kök är jordärtskockan av okänd anledning en sällsynt gäst, något Najni bestämt sig för att ändra på
jordärtskockor. Skala jordärtskockorna och skär de i 1 cm stora bitar. Värm ugnen till 220 C. Lägg skockorna i en ugnsfast form och blanda med olja och salt
Servera de ugnsbakade och picklade jordärtskockorna till det nystekta köttet och chorizosmöret. Hyvla jordärtskockorna med hjälp av en mandolin, skalare eller osthyvel
Serverade sedan köttet uppskuret i skivor på de ugnsbakade potatis- och jordärtskockorna, den stekta svampen, skysåsen och så några inlagda gröna tomater för sötsyrans skull
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.