Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fylldaugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Sätt ugnen på 220 grader (har du mer tid att tillgå, sätt den på 200 istället). Putsa fläskfilén och gör ett snitt längs med hela filén, inte helt igenom men så att du kan öppna upp fläskfilén som en "rulle"
. Fylla kyckling (eller andra djur) har man nog gjort lika länge som man kunnat laga mat. Den äldsta kokboken som beskriver hur man tillagar en rätt som denna är en receptkollektion kallad Apicius
Fylld kyckling (och andra djur) har man nog tillagat lika länge som man kunnat laga mat. Den äldsta kokboken som beskriver hur man tillagar en rätt som denna är en receptkollektion kallad Apicius
Rulla prosciutton runt de fyllda filéerna, bryn dem och lägg dem i en ungsfast form. En given succé på middagsbordet 4 port600 g kycklingfilé6 soltorkade tomater½ kruka basilikasalt och peppar4 stora skivor prosciuttoUgnsbakade rotsaker
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.