Ugnsbakad torskrygg med höstsvamp, potatispuré och örtfondsås
Karins Spis
Karins Spis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 4 ryggbitar torsk, gärna med skinnet kvar
  • 2 msk smör, saltlake
  • 1 dl salt utrört i
  • 1 l kallt vatten
  • 500 g potatis
  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • ½ dl parmesanost
  • 200 g blandad svamp
  • 1 schalottenlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl rött portvin
  • ½ dl konc kalvfond
  • 50 g smör
  • 2 msk finhackade örter
  • 125 grader Stek först torsken i smör med skinnsidan nedåt. Krydda den om du inte har rimmat den. Lägg den på ett ugnssäkert fat och tillaga till 55 grader,
  • ca
  • 6. Strimla och koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.