Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Lägg i laxen i formen och slå över Mildasåsen. Koka upp Milda med fonden. Koka riset enligt anvisningen på paketet, men uteslut saltet och tillsätt en ”Fond du Chef” istället
Men efter tuttmat, blöjbyte, gos i sängen (rycka pappan i håret i hopp om reaktion) och ivrigt påhejande medan jag gjorde en snabb morgon yoga sover hon nu igen
När rödbetorna kokat klart, kyl dem i kallvatten och skala dem. Samtidigt penslar du cocktailtomatkvistarna med olivolja och salt och ugnsbakar samtidigt som fisken
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. Blanda i basilikan, smaka av med örtsalt och servera med pumpakärnor ströda över och några droppar olivolja
ca 1 kg laxfilé 2 klyfta vitlök 40 g smör 1,5 msk honung 3 msk persilja, finhackad 1 citron, rivet skal från en citron (endast det gula) citron, skivor gräslök, finhackad salt peppar
Servera laxen medugnsbakad potatis, äpplig dillsås och grönsaker. Skala och skär morötterna i stavar. Men nu fokus på laxrätten med ugnspotatis och äpplig dillsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.