Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Dessutom passar denna kycklingen perfekt in på veckans LCHF-tema, men vill man så kan man så klart servera den med exempelvis ris eller varför inte klyftpotatis
Krydda kycklingenmed salt. Lägg på kycklingbitarna. Servera med grön sallad och bröd. Vänd kycklinglåren 1-2 gånger under tiden. 1 förpackning kycklinglår, 900 g . 4-5 medelstora potatisar
Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsform och låt dem bli färdiga i ugnen tillsammans med jordärtskockorna, under den sista kvarten av tillagningstiden för jordärtskockorna
Låt lite lök bryna med. Kycklingen. Gröp ur en stor tomat, proppa den full med brieost och rödlök. Med så snabb middag hann familjen tom med en promenad innan det var dags för läxläsning och sängen
Gnid in kycklingenmed citronsaft och strö sedan kryddblandningen över kycklingen. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingenmed rotfrukter och sås 125 grader Salta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.