Såhär enkelt gör du din egen ugnsbakadekyckling. När det är regniga dagar som dessa tycker jag att det passar perfekt med långkok, helstektakycklingar rostade rotfrukter
Ugnsbakadkyckling. En kycklingrätt som är vansinnigt god och som smakmässigt gör att man hamnar i Frankrike, mycket färska grönsaker som gosas ihop med kryddor och färska örter till en smakrik ragu
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse. Ta ut långpannan och lägg potatis och de skurna grönsakerna runtom kycklingen
Helt enkelt tjoppa ner en massa olika grönsaker med vatten och koka en stund. Det är en så himla skön rotsak eller ja det är egentligen en ört om man ska vara helt korrekt
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
-) Idag var mina föräldrar här och jag bestämde mig för att köra helgrekiskt mat rakt igenom. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar. Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhela tiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Jag ska jobba denna helgen, med start ikväll, men lika glad för det är jag minsann. Hoppas ni sovit gott så ni är pigga, utvilade och redo för fredag och den kommande helgen
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.