Ugnsbakad älggryta med potatis- och jordärtskockspuré med parmesan
Smått & gott
Smått & gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port.Älggryta
  • 800 g grytbitar av älg (gärna högrev)
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 morot i bitar
  • 100 g rotselleri i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 2 lagerblad
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 800 g mandelpotatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 3 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl parmesan, riven

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.