Tysk schwarzwaldtårta
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hård chokladbotten
  • 125 g vetemjöl
  • 10 g kakao
  • 1 knivsudd bakpulver
  • 50 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • En aning salt
  • 75 g mjukt smör eller margarin
  • Eventuellt 1 msk vatten
  •  
  • Mjuka bottnar
  • 4 ägg
  • 2 msk hett vatten
  • 100 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 75 g vetemjöl
  • 30 g potatismjöl
  • 10 g kakao
  • 1 rejäl knivsudd kanel
  • 1/2 tsk bakpulver
  •  
  • Körsbärsfyllning
  • 750 g konserverade
  • urkärnade körsbär
  • 75 g strösocker
  • 5 dl av körsbärssaften
  • 30 g potatismjöl
  • 3 msk körsbärsvin
  • valfritt
  •  
  • Vispgrädde
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  •  
  • Garnering
  • Chokladspån

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.