Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål
Mal nötterna och blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nötblandningen. Rita tre rundlar på ett bakplåtspapper, 22 cm i diameter
I morgon är det mors dag och den ska vi naturligtvis fira med god mat och gott fika. Jag är ju som bekant inte speciellt förtjust i tårtor, så jag tänkte bjuda mina nära och kära på en saftig och god rabarberkaka istället, vilket passar perfekt nu när det är säsong för rabarber
Det tyska originalet består av chokladbottnar och är smaksatt med körsbärsbrännvin och garneras med körsbär, men den svenska varianten är mildare och består av grädde, choklad och nötmarängbottnar
Sätt ugnen på 175-200 grader. Rosta nötterna till bottnarna lätt i ugnen. Gnid av skalen mot en handduk. Mal nötterna och blanda dem med siktat florsocker
Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Tysk körsbärskaka Även detta efter ett recept från boken I mormors skafferi. I strävan efter att göra av med 2 kg körsbär (var och köpte två kg till i tisdags, kommer troligen att bli en till sån här tårta med lite modifikation) och mer sylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.