) Citronkaka var det. Perfekt tyckte jag med den anledningen att jag ALDRIG har lyckats med en helt vanlig sockerkaka annat än tårtbottnar, man kan tyckas att det är likadant men det skiljer sig lite iafl
Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter. Blanda citronsaft, vatten och florsocker. Lägg kakan på ett fat, gör lite hål och fyll med citronfyllningen
Sockerkaka med citron är en saftig mjuk kaka med en härlig och frisk smak av citron. Riv skalet av en citron och rör ner, häll ner lite citronjuice och rör om
Tillsätt det rivna citronskalet och vispa ytterligare en minut på låg hastighet. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Den blir extra fräsch av det rivna citronskalet, och prickig och fin av vallmofröna. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt
Smält smöret och rör i mjölken och rivet citronskal. Blev så sugen på att baka igår men hade inte så mycket ingredienser hemma så det fick bli en vanlig hederlig sockerkaka
Det var en citron & apelsin sockerkaka. 3 ägg 2 dl socker75 g smält margarin1 ½ dl kokt vatten3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 citron (både skal & saft)1 apelsin (både skal & saft)Börja med att vispa socker & ägg vitt & pösigt. 1 citron
Denna mjuka kaka är saftig, frisk och fräsch av citron och lime. Försökte stoppa i så mycket smak som jag bara kunde för ibland när någon säger att det är en citronkaka kan jag bli lite besviken
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.