Gryta medsmakfrånMellanöstern. Börja med att skära upp zucchini och aubergine i mindre bitar. Vi fortsätter på temat gröna februari och denna morgon får ni lite influenser frånmellanöstern
Smaka av med salt och peppar. Det enklaste receptet på den här rätten som brukar kallas ”marget semak” (gryta med fisk) består bara av lax, lök, tomatpuré och russin
Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smaka av grytan, salta och peppra ev. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
En aromatisk gryta med smältande mört kött och milda, men indiska influenser i kryddningen. Det gjorde jag när jag letade recept i Mma Ramotswes kokbok – en bok med mat från den botswanska privatdetektiven värld i böckerna om Damernas detektivbyrå
Men tänk på att grytor sköter sig själva under större delen av tiden. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfri och glutenfri. Vispa mjölkfri grädde ( kokosgrädde smaksattmed lime och sirap, sojagrädde smaksattmed vaniljsocker, risgrädde eller havregrädde)
Alla grytor kommer numera att ha en ergonomisk stålknopp som är lätt att hålla i och samtidigt tål även de högsta temperaturerna så att grytorna kan […]
Det är en himla massa kryddor i grytan så det behövdes två shotglas för att få plats med allt. Jag älskar att sätta på mig ett par mysbrallor och raggsockar, tända ljus och koka grytor som får rå sig själva på spisen i timmatals
Som till exempel svartkålen, den tillsammans med paprikan, rödlöken och morötterna var ett steg från att bli matsvinn och sånt skär i de Mårtenssonska hjärtana
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.