Det är de två sistnämnda ni ska få recepten på nu. Ni känner väl till det Arvidssonska mantrat, det är ingen riktigt middag utan minst 2 såser. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig
MonteringFyll ett bröd med alla ingredienser och toppa med såser, picklad rödkål och grönsaker. Stark kebabsåsMixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.