Och som om det inte räckte så är även brödbakandet igång. Nu märks det verkligen att hösten är på plats, trädens färger har ändrats och vissa är helt avklädda (träden alltså), det mörknar snabbare och därmed har cykelljusen har plockats fram, det är kyligare och Håkan cyklar i långa byxor och har därmed lagt shortsen på hyllan
Tillsätt allra sist paprika och sockerärtor och låt sjuda med ett par minuter. Tillsätt rotfrukter och lök och stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt lagerblad, vatten, buljongtärning, Milda Mini Mat 7 % och hela rosmarinkvistar
) Receptet på brödet har vi använt oss de senaste bakgångerna och det är som tur inte inlåst. Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen
Söndagar hos oss betyder brödbak, iallafall tre av fyra Söndagar. Den här gången testade jag ett skållat rågbröd med fänkålskrydda ochoch ett krosskornbröd med kummin och rågmjöl
Nästan lite synd att vi inte såg det direkt för då hade vi gjort en större grej av det, ni vet med kläder, dukning och hela tjottabaletten - men det får vara till en annan gång
Jo, det ÄR skillnad på kalops och kalops. Lika många varianter som det finns landskap i Sverige så finns det olika recept och tillagningsmetoder för den svenska husmansklassikern
Skala och skiva morötterna. Löken skalas och skärs i klyftor. Bryn sedan köttet och grönsakerna i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull, lägg i kryddpepparkorn och lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.