Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev. Tärna potatis (små nypotatis går utmärkt och kan då använda hela skiva morötter och purjolök)
Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev
Häll ett lager smulor i botten på en ugnssäker smord form. Skånsk äppelkaka Ingredienser. Varv äppelklyftorna, smulor och äppelmosen och avsluta med ett lager smulor ovanpå
Skånsk äppelhare med harsyra och kompott på AllmogepotatisPortioner. Dra bort senor och hinnor på harsadeln och lägg den i en plastpåse med lök- och äppelblandningen över natten
Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakagan har stelnat. Eller all smet slås i en stor stekpannaGrädda på medelhög värme i ca 10 minuter
Men nu är det höst och jag blev sugen på att laga vildsvin, så jag tog jag en tripp till Skånska Vilt, för att köpa vildsvinsbog och fick då möta en sugga och hennes ungar på ganska nära håll
Extra fluffiga pannkakor från skånska Kullabyggden. Grädda pannkakor av smeten i smör i en stekpanna på låg medelvärme, ca 2 minuter på varje sida tills den är fast inuti
Låt det svalna (t ex utbrett på ett smörpapper). Så här i äppeltider – 4-5 portioner. 4 dl rivet torrt mörkt bröd, t ex kavring, 1/2 dl socker, 2-3 dl äppelmos, 3 dl vispgrädde
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.