I veckan reste jag till Vietnam och tillbaka. Den fantastiska vietnamesiska nudelsalladen från kokboken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter fick mig att ta en resa i fantasins underbara värld
Från sex års ålder tills jag fyllde tolv bodde jag i denna varma, vänliga och vackra del av USA. Jag tänker mycket på dem och alla spännande äventyr de har framför sig
Herregud vilket turstråk, men nu lär jag väl inte vinna på några år sen. Idag har jag varit ledig, försökt ta det lugnt men det är mycket att göra med ditt och datt
Färsk jäst smular du ner i degvätskan och den är även mer temperaturkänslig. Häromdagen satt jag och beklagade mig för Gubben över hur skafferiet ekade tomt och att det kliade i bakfingarna
Det var nästan så att jag önskade att jag också hade haft en klipptid, det är så skönt att sitta i en frisörstol och bli omhändertagen - lite vardagslyx
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.