Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Till det behövs inte många ingredienser alls, bara kryddor, lagerblad, röd lök och sill
Tänk att det bara är några dagar kvar till midsommar. Den enda ändring jag gjort är att jag lagt till lite gräslök, men jag har vid andra tillfällen provat att ha i lite timjan och rosmarin och det smakade också bra
Tänkte ge er lite förslag på goda sillar och gravad lax att göra till midsommar. Dessa funkar ju såklart inte bara till midsommar utan till påsken och julen också, ja, året runt helt enkelt
Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Men ett stående inslag är min inlagda sill som alltid blir uppskattad, receptet har jag fått av min barndomskompis som i sin tur har fått det av sin farmor
Det här receptet kan du dubbla eller tredubbla om du vill ha riktigt mycket sill till jul. Nu framemot jul kommer jag att dela med mig av några smaksatta sillar, där använder du den här sillen som bas
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Blanda allt i en gryta och koka upp tills sockret löst sig. I lagen till denna har jag också kokat med lite citronsaft för att få en lite syrligare smak
Recepten passar precis lika bra till julbordet som till midsommarbordet. Börja med att koka upp alla ingredienserna till lagen i en kastrull och låt den svalna
Såååå gott och så vackert att ställa fram till gästerna. Lägg en skiva ost på varje baguette skiva och gratinera det i ugnen tills isten fått lite färg (ca 4-5 minuter)
jättebra till dessert på midsommaraftonen eller vid något annat festligt. tillfälle under sommaren. en tradition att äta vaniljpaj till midsommarfikat hemma hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.