Breasolamed tomater, mozzarella & basilikaca 4 portioner - som förrättca 150-200g skivad breasola150g tomater2 st buffelmozzarella1 kruka färsk basilikaolivolja, salt, pepparLägg upp breasolan på ett fat, lägg sedan på tomater, bitar av mozzarellan och toppa med basilikablad
Här kommer ett litet tips på en enkel och god förrätt som kräver minimalt med tillagning. Har lagt på mig två kilo efter min viktnedgång i våras och har inte tänkt att det ska bli mer nu utan tvärtom, bort med de två som lagts på och gärna ett par till
Blanda den med lök, koriander, lime, chili och olivolja. Lägg salsan på fyra tallrikar, Lägg på 2 skivor breasola på varje portion och droppa över balsamico. 8 skivor breasola
Bryn biffarna i smör med bacon, salta och peppra på varje biff. Nästa gång ska jag vara noggrann med att välja ut mogna citroner då de är mycket enklare att gröpa ur och verkligen ta de största jag kan hitta för glassen är så god och len att man bara vill ha MER
ex salami eller breasola. Vi blev väldigt nöjda med alla smakerna, speciellt den med päron och chevre som vi var helt överens om hade suttit fint som drinktilltugg, förrätt eller varför inte som en efterrätt till ett gott dessertvin
Skulle ni nu vilja ha lite kött till så kan vi rekommendera att köpa hem lite olika sorters kallskuret, typ salami, breasola och parmaskinka och servera sidan om
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Jag tror att det är det som tilltalar mig med det italienska köket. Ofta har vi varianter på kallskuret som salami, breasola, tomat och mozzarellaost, pesto och tapenade Nu är ju inte säsongen så strålande för just tomater men om man tar plommontomater och låter dem ligga framme någon dag så funkar det så bra som det går den här tiden på året
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta musslor och breasola
Löjromscheesecake, chèvrebollar, tunnbrödrullar, laxrullar, rökt pepparfilé, breasola, grissini med prosciotto och ruccola, kycklingspett, marinerad mozzarella och pepparkakor med mögelost
Och sen har vi den gamla favoriten medbreasola som förrätt. Jag har inte varit någon jättefantast av torsk tidigare men har med åren kommit att uppskatta det mer och mer
I lördags var en av mina närmaste vänner med familj här på besök, långväga besök från Övik. Nu i lördags blev det till att börja med bresaolaknyten med parmesankräm och lite inlagda oliver
Jag började med att leta fram ett gammalt recept på inlagda kronärtskockor och gick efter det istället för att bara ta dem ur burken och lägga i salladen som receptet föreskrev
Jag dressade Breasolanmed lite godsaker och ska strax njuta av detta till Sverigefinalen av Mello - tillsammans med ett supergott vin som vi fått av vår gode vän Ragge (Masi - Amarone)
Blanda den med lök, koriander, lime, chili och olivolja. skivor breasola. Lägg salsan på fyra tallrikar, Lägg på 2 skivor breasola på varje portion och droppa över balsamico
På pizzan hade jag favorittopping med bland annat mozarella, vitlök, tomat, champinjon, breasola (lufttorkat nötkött), pinjenötter, ruccola och färsk basilika
Målet med utflykten var lunch på den italienska restaurangen Canta Napoli. Tillslut valde jag en förrätt som min huvudrätt, buffalomozzarella och breasola-skinka, tänkte att mozzarellaost inte kan vara så svårsmält och breasola innehåller knappt något fett alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.