Edward Blomsjulsill. I dag testar vi någon annans sillrecept. Den gode Blom verkar tillskillnad från denna blogg inte satsa på att testa en kvantitet av olikasillar, utan att driva ett enda recept tillperfektion
En till sorts sill från årets julbord. Denna var hur som helst kryddig och god. )Vattna ur saltsillfiléernaenligtförpackningsanvisningarna (eller använd i nödfall färdigurvattnadinläggningssill)
Matmarknad I helgen var det Internationell Matmarknad på Stortorget. Â Ett kringresandemattivoli, samlat under det Fransk/Engelska företaget Groupe Géraud
Freddy tog en bitsmörgåstårta och en läskande öl, mycket nöjda båda två. I dag har jag haft en riktigthärligeftermiddag på stan i sällskap av världens bästa syrrason Freddy
Kavringvill jag egentligeninte kalla det här väldigt goda brödet. För miginnehållerinte ett kavring frön och kross, men det är så Rosendals Trädgård namnger brödet som jag hittadeitidningen BAKA
Det är väldigtpraktiskt att ha små barnhänder som kan hitta alla trädgårdens bär och plocka dem. Smultronet är ett bär som inte brukar färdas så mycket längre än ini munnen på den som plockat den, men jag tycker det finns god anledning att ta in det i köket och använda det i desserter
Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Har massor med smultron, blåbär och jordgubbar iträdgården just nu och vi äter varje dag. Det är ju alltid gott att göra en smothie av färska bär, fast den blir förstås intelika kall och god som när man använder frysta bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.