Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Spanskpotatisomelett med ost och lök. Vi käkade den smarriga potatisomeletten kall, med lite oliver och en härlig tomatsallad (se här)
Tortilla och frittata är otroligt gott. Det här är en spansk variant med potatis, lök och paprika. Efter tips från Marcella Hazan så brukar jag göra omeletten helt och hållet i ugnen istället
2 st spanska pepparfrukter. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer
När timern ljuder, glänta på tallriken och se om omeletten är klar. I så fall vänd stekpannan upp och ned så hamnar omeletten med den brynta sidan uppåt på tallriken
När den har stannat till sig så stäljper du upp omeletten på en tallrik eller ett lock så att den stekta sidan hamnar uppåt (tog ett tid innan jag fatta vad dom mena men läs det en gång till så AHAA-ar du inom kort)
Læg igen låg på og lad den spansketortilla bage på komfuret i 30 minutter – temperaturen skal være mellem lav og middel. Efter 30 min har tortillaen fået en fin stegeskorpe og hvis den stadig er lidt utilberedt på midten kan den evt bages færdig i ovnen ved 175 grader varmluft i 5-10 minutter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.