Italiensk maräng125 g äggvita [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 210 g strösocker [2,25 dl]. Tårtbotten240 g äggvita [8 st] 85 g strösocker [1 dl] 240 g florsocker [4 dl] 220 g mandelmjöl [4,5 dl] 1 citron, finrivet skal
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienskaristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Ska det vara choklad tårta till någon som älskar choklad så ska det vara CHOKLAD i massor tycker jag och det blev det
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 1-2 msk små avrunna kapris,
Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
---. Gör den italienska marängsmörkrämen enligt receptlänken ovan. Den här tårtan har jag velat prova på att baka länge och när ingen mindre än en av mina bästa vänner blir min granne så är det klart det ska firas med något riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.