Vispa äggulorna med sötning och häll sedan försiktigt (i en tunn stråle) chokladsmeten i äggsmeten. Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull
Servera med chokladsås eller sötad vispad grädde på toppen. Sila den varma blandningen över den mörka chokladen och rör ihop det hela till en jämn kräm
Bärkraftig crèmegelémedcocosgrädde. Funderade här om dagen (med anledning av nyligen utläst "spökroman" av Susan Hill) på genom tiderna kända författare som briljant satt skräck i sina läsare
Den här gången valde jag att göra den mer mättande varianten medgrädde. Så det är dags att laga det. Hacka och stek löken och vitlöken tillsammans med en kvist timjan i oljan
Ingrédients Pour 1/2 litre decrème 2 grandes feuilles de gélatine (4 à 5 g) 250 g de lait (25 cl) 50 g de sucre 40 g de jaune d’oeuf (2 ou 3 jaunes) 25 g de fécule de maïs (type maïzena) ½ cuillerée à café de vanille en poudre ou liquide (facultatif) 20 g de beurre 200 g decrème fraîche liquide entière froide
Corte a galinha pelas juntas, retire a banha, lave e frite em um pouco de óleo sem deixar queimar. Quando a gordura derreter, separe a metade e reserve
Nu är det ett tag sedan jag gjordedessa för tidningen Journal Chocolat och det är väl dags att de hamnar här på bloggen så att fler möjlighet att gotta sig med en "pots decrème" såhär på höst-/vinterhalvåret
Like these little pots decrème. What would a blog be without its readers. I had almost forgotten about this healthier version of “pots decrème” which is such a treat, and healthy enough to eat as an evening snack (or even breakfast – mind you
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.