Ett knippe sparris, grön eller vit. Ju enklare du gör det, desto godare blir det. Rimma torskbitarna i 10-procentig saltlag (t ex 0,5 dl salt i 0,5 liter vatten) i en halvtimme
Tänk att jag glömt lägga ut receptet på den här otroligt goda torskrätten. Nästan en plåga att sitta och beskriva hur man går till väga, utan att få äta den färdiga maträtten
4 persCirka 800 gram torskryggSalt, citronpeppar150 gram smörFärsk pepparrotCitronSparrisLägg torskryggen i en ugnssäker form, krydda med salt och citronpeppar och slå lite vatten runt fisken
Toppa med sparris, äppelvinägrette, ramslök och laxkrisp. Stek ramslöksbladen och salta lätt. 1. Skala sparrisen och lägg alla skal i en kastrull med vatten
Torskrygg med sparris, syrade tomater och vitvinssåsI helgen åt vi en otroligt god torskrygg tillsammans med kokt sparris, syrade tomater och vitvinssås
Torskrygg med smörsky och sparrisEfter att min fru varit på Hedmans Krog i Wästra Torp nära Smygehuk med sin mamma och en väninna och berättat vad de ätit så hittade jag på en egen variant på deras torskrygg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.